tiistai 2. syyskuuta 2014

Sosiaalisen median eri palvelut



Eri sosiaalisen median palveluiden hyödyntäminen


Näitä eri palveluita voi hyödyntää yrityksen tai itsensä näkyvyyden parantamiseen sosiaalisessa mediassa.

Itse käytän monia näistä tai minulla on siis olemassa tilit monille näistä sivuista, mitä esittelen tässä teille lukijat.


LinkedIN 
                                                                  www.linkedin.com

LinkedIn on verkostoitumisväline, minkä avulla työnhakija voi laajentaa omaa verkostoitumistaan ja parantaa työmahdollisuuksiaan. Käyttäjät voivat laittaa sinne CV:nsä, kiinnostuksiansa, suorituksia entisiltä pomoilta ja suositella entisiä työkavereitansa. LinkedInissä verkostoitumisen avulla myös yritetään saada mahdollisia työtarjouksia tai löytää hakemiansa työntekijöitä.

Pinterest

                                                                 www.pinterest.com

Pinterest on ilmoitustaulutyyppinen kuratointityökalu käyttäjillensä Internetissä.  Siellä voi tehdä kuva/linkkikokoelmia. Se tarjoaa mahdollisuuden luoda ja ylläpitää kokoelmia, jotka perustuvat johonkin teemaan, kuten tapahtumaan tai harrastukseen. Siellä käyttäjä voi myös selata muiden käyttäjien linkki/kuvakokoelmia, poimia niistä osia omiin kokoelmiinsa ja Facebookin lailla ilmoittaa tykkäävänsä linkistä tai kuvasta.

Instagram 
Instagram on käyttäjillensä ilmainen kuvien jakopalvelu ja sosiaalinen verkosto, missä kuvista voi tykätä ja kommentoida. Sovellus on suositumpi käytettynä mobiililaitteilla, kuin tietokoneilla. Sillä on tällä hetkellä yli satama miljoona rekisteröinyttä käyttäjää ympäri maailman. Jaettaessa kuvaa käyttäjällä on mahdollista muokata sovelluksessa kuvaa 16 eri filtterin avulla ennen kuvan julkaisemista (esim. kuvan saturaatiota, värejä ja kontrastia).  

Scoop it
                                                                    www.scoop.it

Scoop it on hyvä väline kuratointiin, sieltä käyttäjät voivat esimerkiksi kuratoida eri kontekstia sivuillensa ja kommentoida toisten kuratoitua kontekstia. Näin käyttäjät voivat parantaa omaa verkkonäkyvyyttään kuratoimalla Scoopitissa. Käyttäjä  voi jakaa parhaimmat kuratitaationsa yleisönsä kanssa, mikä seuraa häntä Scoopitissä. Tämä sääsä lukijoiden aikaa ja vaivaa, kun heidän ei tarvitse kahlata läpi heikkotasoisia, epäoleellisia tai samoja sisältöjä toistavia artikkeleita. Scoop it muistuttaa ominaisuuksiltaan paljon Pinterestiä.

Myspace                 www.myspace.com



Se on internetyhteisö sivusto, joka tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden käyttäjäprofiiliin ja blogin luomiseen. Käyttäjät voivat lisätä järjestelmään myös musiikkia, videoita ja kuvia. Myspace erottuu omaleimaisella toteutuksellaan edukseen pahimmsta kilpailijoistaann ja tarjoaa taatusti erilaisen kävijäkokemuksen. Hienot tekniset oivallukset ja nykyisen verkkkotekniikan rohkea hyödyntäminen näkyy upeassa ja pitkälle mietityssö ulkoasussa.

Google+                  www.google+.com


Plussaa käytetään samoilla käyttäjätunnuksilla kuin muitakin Googlen palveluja, minkä on arveltu tuovan sille nopeasti runsaasti käyttäjiä.  Google+:ssan käyttö on helppo aloittaa kirjautumalla mihin tahansa Googlen palveluun ja klikkaamalla yläpalkista linkkiä "+Sinä."  Google+ vaikuttaa aluksi samanlaiselta kuin Facebook. Selvin ero on mainosten loistaminen poissaolollaan. Muiden yhteisöpalvelujen tapaan Google+:n tärkein toiminto on julkaista omia sisältöjä ja seurata oman verkostonsa lähettämiä viestejä, linkkejä, kuvia, videoita ja muita sisältöjä. Google+ sisältää myös yritysten sivuja, mutta niiden merkitys on jäänyt vielä pieneksi. Lisäksi Google+ tarjoaa mm. pelejä ja kätevän Hangout-ryhmävideochatin.


10 kommenttia:

  1. fiksusti sommiteltu ja selkeä teksti!

    VastaaPoista
  2. Makeeta tekstii äijjä! Hyvin oot löytäny xD Hieno sivukin

    VastaaPoista
  3. selkeä teksti ja hieno ulkoasu blogissa!

    VastaaPoista
  4. Kiva ulkoasu ja hyvin tekstiä!

    VastaaPoista
  5. Hui! ompas sinulla räväkkä tausta blogissasi ja niin myös tekstisi ;) hienoa! jatka samaa rataa Christo!

    VastaaPoista
  6. Hyvin ja selkeesti kirjoitettu! :)

    VastaaPoista
  7. Selkeästi ja hyvin kirjoitettu teksti, kuvatkin sommiteltu hyvin! :)

    VastaaPoista
  8. Kuvat ja linkit löytyy, teksti on myös selkeää luettavaa :D

    VastaaPoista